To biler kolliderte på Jennestad i Sortland onsdag formiddag. Nødetatene rykket ut til stedet. Det var en person i hver av bilene og begge er sendt til sykehus. Begge kjøretøyene fikk store materielle skader, men ingen av personene ble alvorlig skadet.

- Begge er lettere skadet og stabile. Den ene personen blir værende til observasjon i dag, mens den andre kanskje blir litt lenger, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandsykehuset, Børre Arntzen til VOL onsdag formiddag.

Politibetjent Stig Hansen ved Sortland lensmannskontor rykket ut til ulykken. Han forteller at det var svært glatt på stedet.

- Det var veldig glatt og sporete i veibanen. Vi vet fortsatt ikke så mye om årsaken. Men det vi kan si er at det har vært en front mot-frontkollisjon der ene bilen har kommet over i motsatt kjørebane. Ene bilen kom fra Sortland i retning Bø, og den andre skulle til Sortland, sier han.

Hansen oppfordrer personer som ferdes ute på veiene om å være ekstra forsiktige nå når kjøreforholdene er såpass utrygge.

- Tilpass farten etter forholdene og vær observant, særlig når man skal av sporet i veien, slår han fast.

Ulykken ved Jennestad var den andre trafikkulykken i Vesterålen onsdag. Tidlig på morgenen kolliderte to biler i Hadsel, der en person ble lettere skadet.