Det melder departementet i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Med disse kontraktene viser vi at vi nå er i gang med å nå regjeringens mål om lavere flypriser på FOT-rutene. På alle rutene innbefattet av disse avtalene vil maksimaltakstene halveres, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

April i år lyste de ut en ny konkurranse om regionale ruteflygninger i Norge, der alle flyselskap i EU/EØS kunne levere tilbud.

I denne konkurransen var rutene Andøya - Bodø, Andøya - Tromsø, Harstad/Narvik - Bodø og Harstad/Narvik - Tromsø ute på anbud, og her var det to selskap som ville fly: DAT og Widerøe.

Departementet har nå kommet fram til at Widerøe innstilles som operatør på disse strekningene, samt Lakselv - Tromsø.

– Det nærmer seg kontraktsoppstart 1. april og 1. august neste år. Derfor deler vi for første gang opp tildelingen, og tildeler de ferdigforhandlede ruteområdene nå. Med de nye kontraktene, med lavere billettpriser og styrket kapasitet på flere av rutene, vil de reisende få et bedre flyrutetilbud, sier Nygård i pressemeldingen.

For drift av de resterende ruteområdene kom det bare inn tilbud fra en operatør. Det foregår fortsatt forhandlinger mellom departementet og den ene tilbyderen om disse ruteområdene.