Den 100 fot lange MS "Reine" tok torsdag turen fra Andenes til Blokken i Sortland for sin årlige vårpuss.

- Det er ikke uten grunn at vi har vært faste gjester på slippen i Blokken hver eneste vår helt siden 1991. Det sier kvalsafarisjef Geir Maan. Torsdag stod han på broen på ærverdige MS "Reine" på ferden til Blokken. Den mer enn 60 år gamle "damen" ble bygget i 1949, men er i nær sagt perfekt stand.

- Klart det er et og annet som må ordnes på, og det gjør vi på denne tiden av året. Båten tas opp på slippen inne i hallen, og så undersøkes den fra bunn til  topp. Skipskontrollen går gjennom fartøyet, og sjekker at alt er som det skal være. Hvert år er det noe plank som skiftes ut, forteller Maan til VOL.

- Det er veldig flinke folk som jobber ved verftet i Blokken, og vi er svært fornøyde med det de har gjort for oss gjennom årene, sier kvalsjefen.

- 2013 er et spesielt år, med tanke på at vinterturismen er i startgropen. Hva er inntrykket ditt så langt?

- Som du sier, så er det et spesielt år. Vi har startet forsiktig, med rundt 20 turer i vinter. Det er jo ikke mye, men du kan vite at da vi startet Kvalsafari i 1988 hadde vi 300 turister. Sist sesong hadde vi 16.000 turister. Nå tror jeg ikke vi får 16.000 turister på vinterstid, men at vi kan oppnå 5000-6000 turister på vinteren, det tror jeg på, sier Maan.

- Vi har sett kolossalt med kval på turene våre, blant annet så vi ved ett tilfelle hele åtte spermkval tett ved siden av hverandre på en av vinterturene våre. Det er mange år siden sist, jeg var med på noe slikt, sier Geir Maan.