Driftsleder Magne Berg og geolog Viggo Aronsen i Statens Vegvesen sier til Andøyposten at det ikke er aktuelt å åpne den rasutsatte fylkesveien mellom Andenes og Bleik før i neste uke.

– Det har ikke vært nye bevegelser fra onsdag til torsdag i fjellet. Men i dagene etter kom det ned noen masser, så det er positivt at ting har roet seg, sier Magne Berg.

– Idag benyttet vi drone for å filme og ta bilder av rasområdet. Dette gjør vi for å dokumentere og sammenligne dette raset med bildene fra tidligere år, forteller geolog Viggo Aronsen.

– Værforholdene gjør at vi må avvente oppstart for oppryddingsarbeidet til neste uke. Det er meldt regn, og derfor avventer vi. Samtidig er det sånn at når det har kommet mye regn, vil massene «sette seg». Men inntil det har skjedd, vil det bli praktisert et strengere regime for å stenge veien - for å ivareta sikkerheten, sier Aronsen.

– Veien kan tidligst blir åpnet noen dager ut i neste uke, og fremover må trafikantene påregne at veien i perioder kan bli stengt under værtyper som gir økt rasfare. Situasjonen vil være slik inntil massene har satt seg. Vi følger situasjonen nøye, sier Berg og Aronsen.