– Spennende portretter, kreative videoer, reportasjefotografier, plakater og tegninger. Det er bare noe av det publikum får se i Galleri Apotheket kommende uke. Alt som stilles ut er produsert av medieelever ved Hadsel videregående skole, avdeling Stokmarknes, heter det i en pressemelding.

Fagansvarlig ved medielinja, Ove Aalo, forteller at elevenes sommerutstilling begynner å bli en tradisjon.

– Vi synes at det å vise frem bilder er en naturlig del av det å lage bilder. Elevene skal få kjenne på hvordan det er å stille bilder ut for et publikum. I tillegg er det å presentere visuelle arbeider et kompetansemål i seg selv.

For mange av elevene er det aller første gang de får anledning å vise frem noe av det de har laget.  Det er elevene selv som har plukket ut det de ønsker å stille ut, noe som betyr at utstillinga er svært variert. I all hovedsak dreier det seg om fotografier, grafiske arbeider og videoer.

– Utstillinga viser noe av bredden i det vi holder på med på medielinja, sier Aalo, som håper på godt besøk.

Medieelevene åpner dørene til Galleri Apotheket midt på dagen mandag, og utstillinga blir hengende frem til fredag. Det blir åpent noen timer hver dag, og det er elevene selv som tar imot besøkende. Utstillinga er gratis.

Bildetekst:

Spennende teknikker: Dette er et av verkene som blir mulig å se på utstillinga i Galleri Apotheket. Bildet er signert avgangselev Aslak Randers Pehrson.