–Jeg har plukket to og en halv pose, forteller Sondre (11) i matpausen.

Ivrige elever

Anledningen for søppelplukkingen er at elevene deltar på «Oppdrag Havplast».

– Læreren i 5A pleier å spørre elevene sine når de har vært ute på tur hva de skal legge igjen i naturen. Det er to ting – tusen takk og ingenting. Og det har jeg begynt å si til elevene mine også, forteller lærer for 5B, Gro- Rita Hanssen.

Det var mange av elevene som var ivrige til å plukke søppel og som fylte mer enn en pose hver.

– Det er artig å plukke søppel og fint for naturen. Men det er litt ekkelt, sier Sigve (10).

– Vi har ikke fått plukket så mye søppel fordi det er mange andre som også plukker. Så vi finner ikke så mye, sier Henriette (10).

Oppdraget

«Oppdrag Havplast» varer fra 28. mai til 11. juni, og alle klassene som deltar får 20 sekker hver til å samle søppelet i.

– Fokuset er på å plukke søppel og spesielt plast, men vi vet ikke alltid hva som er plast. Derfor plukker vi opp alt, forteller Hanssen.

Som takk for at elevene hjelper naturen, får elevene et bidrag til klassekassa for hver sekk de «selger» og leverer på Reno- Vest.

– Vi skal plukke søppelet, ta bilde av det og levere på Reno- vest-stasjonen. Så skal vi selge det på Finn, så får vi 100 kroner per sekk. Så det er litt ekstra initiativ i det, sier Hanssen.

Elevene skal ikke plukke mer søppel i forbindelse «Oppdrag Havplast». Men det er likevel et tema som de også snakker om på skolen.

– Vi har vært heldige med været og det er fint å kunne gjøre noe annet. Det er også mye læring i det, og vi har et undervisningsopplegg i tillegg. Så vi lærer om blant annet gjenvinning. For det er plast i mer enn man tror, sier Hanssen.