Hadsel kommunes miljøfyrtårnkoordinator er Anna Hulgren Olsen i Fiskeriparken, som i mars har fullført kurs i sertifisering for stiftelsen Miljøfyrtårn. Fiskeriparken kan med det både sertifisere og bistå bedrifter i Hadsel som ønsker mer informasjon om miljøfyrtårn.

To i Hadsel

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Fiskeriparken blir leid inn på vegne av Hadsel kommune til å tilby tjenesten. Tilbudet startet 1. april.

- Jeg vil være en konsulent for bedrifter som ønsker å bli miljøfyrtårn, i tillegg tilbyr vi sertifiseringstjeneste. De kan da be oss om å sertifisere bedriften.

Over 5000 virksomheter er kan kalle seg Miljøfyrtårn.

- I Hadsel har man kun to bedrifter per i dag, sier Hultgren Olsen. Det er helseservice engros AS og Vinmonopolet.

- Vi ønsker at flere bedrifter får dette. Vi ser at flere anbud etterspør miljøfyrtårn og vektlegger det. Vi håper at flere som leverer til kommunal  og offentlig sektor velger å sertifisere seg. Mange bedrifter har systemene på plass, men mangler godkjenning.

Vinne anbud

Hva krever et slikt sertifikat? Faktorer som at bedriften kildesorterer, har kontroll over karbonavtrykket og gode interne rutiner for HMS.

- Hva tenker dere i Fiskeriparken om å kunne tilby denne tjenesten?

- Det er veldig fint med et ekstra tilbud til bedriftene. Vi kan bidra til å hjelpe bedrifter til å vinne anbud. Fiskeriparken ønsker å løfte næringslivet. Det er positivt at Hadsel kommune vil hjelpe bedrifter å komme seg opp og frem.