Supporter Kjetil Paulsen jublet vilt i SIL-garderoben etter kampen mot Funnefoss/Vormsund. Foto: Gaute Bergsli

Sortland vant lørdag ettermiddag 1-0 mot Funnefoss/Vormsund i Blåbyhallen.

Vi fulgte kampen live.

Med unntak av 1-1 borte mot LSK 2 i forrige serierunde har alle de fem siste kampene endt med ettmålsseier til Sortland.

18-årig matchvinner

Lørdag var det takket være indreløper Isak Svendsen, som nylig fylte 18 år. Rundt 30 sekunder ut i andre omgang scoret talentet kampens eneste mål etter nydelig gjennomspill fra spiss Arild Stoltz.

– Jeg er veldig fornøyd med målet. Arild holdt på ballen, og jeg kom på løp rundt backen deres. Det var et bra gjennomspill, og jeg satte ballen i det lengste hjørnet. Jeg var ganske sikker på å score da jeg fikk ballen, smiler Svedsen.

– Hva synes du om kampen?

– Det var en bra kamp av oss. Vi var best i første omgang og hadde full kontroll. Vi satser alltid på tre poeng, uansett hva som skjer, og det fikk vi til i dag også.

Mener kampen var rotete

Like fornøyd med kampen var ikke trener Steve Edvarsen.

– En rotetete kamp! Vi hadde egentlig full kontroll hele tiden, men vi gir fra oss initiativet etter at vi scorer. Samtidig har vi flere sjanser der vi burde fått 2-0-målet og avgjort kampen, men det klarer vi aldri, sier treneren.

Tabelltopp

Med lørdagens seier gikk Sortland opp på tabelltopp. Men de kan miste den igjen når Skedsmo og Skjetten spiller sine kamper, henholdsvis mot Senja lørdag klokka 19 og mot Fløya søndag ettermiddag.

– Tre poeng er tre poeng, uansett hvordan vi spilte. Tabellmessig var det viktig å vinne, og ti poeng etter fire kamper, et snitt på 2,5 poeng per kamp, det er sterkt. Vi har mye bra spill i dag også, men Funnefoss/Vormsund var det dårligste laget vi har møtt i år, mener Edvardsen.

– Blir jevnt hele veien

Treneren er ikke bekymret over at alle seirene hittil har kommet med knappest mulig margin.

– Ettmålsseire tror jeg det kommer til å bli mange av denne sesongen. Jeg har sagt det før: Vi er i en veldig jevn og tett avdeling, og derfor blir det mange tette kamper også.

– Hva vil du si om matchvinner Isak Svendsen?

– Fantastisk artig. Isak har et potensial som få andre har. Det er kjempeartig at han scoret i dag, det gjør litt ekstra for selvtilliten hans.