Kirsti Elvan ble kåret til årets entreprenørskapslærer i Nordland under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Bodø.

– Hun er veldig flink i faget og til å tilrettelegge for elevenes beste. Det var fint å se at hun fikk den prisen. Den er velfortjent, fortsetter Strøm.

– Engasjert

– Kirsti er en engasjert, bunnsolid og dyktig lærer. Hun er ei klok dame, som bryr seg om, og som «ser» den enkelte elev. Hun gir elevene frihet og ansvar innenfor tydelige og trygge rammer. Med sine mange års erfaring, også fra lokalt næringsliv er hun en stor og viktig ressurs for skolen. Ungt Entreprenørskap setter pris på hennes engasjement og dyktighet i arbeidet med Ungdomsbedriftene på Andøy videregående skole, heter det i begrunnelsen for prisen.

– Overraskende

– Det er ikke slikt man forventer, så det var overraskende og artig, spesielt når det skjer i forbindelse med en festmiddag med masse folk og god stemning. Det er artig å få en slik tilbakemelding, sier Elvan til VOL.

Hun sier at det i stor grad handler om å tørre slippe kontrollen.

– Elevene må få slå seg løs og få lov til å være kreativ uten at man blander seg inn i det. Akkurat som en gründer gjør i virkeligheten, må elevene få eierskap til det de gjør i bedriften. Det er viktig å stole på elevene. Det viser seg at når de får lov til å ta ansvar, så gjør de det, sier hun.