- Det er med glede at kan bekrefte å ha fått 100 000 kroner i prosjektstøtte til lyssetting av Sortlandsbrua fra Statensvegvesen. Fra før av har vi fått støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge, Sortlandkommune, Nordland fylkeskommune og Vesterålen Utvikling, sier daglig leder i Blåbyen AS Marius Steiro.

Nord og sør

Brua vil bli opplyst på de to midterste søylene og spennetmellom dem. Både nord og sørsida vil bli opplyst, som en varm blå velkomst forbesøkende til Blåbyen. Farger vil skifte mellom flo og fjære, en kan da følgemed på fargene på brua om det er henholdsvis flo eller fjære. Ved spesielleanledninger kan en kjøre lys show.

Blåbypalett

Elektro Installasjon AS er i samarbeid med Bjørn Ovik AS ifull gang med installasjon av lys på brua. Tekniske installasjoner skal væreferdig innen ukeslutt. Lysene vil fram til tenning testes/justeres for å fårett farge i henhold til utvalgte farger fra blåbypaletten til Bjørn Elvenes.

- Lysene vil bli tent under et arrangement  lørdag den29. desember klokken 17.00 på hurtigrutekaia. Detaljert program vil blioffentliggjort på et senere tidspunkt, opplyser Steiro.