«Stortinget ber regjeringen sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres», lyder instruksen som flertallet på Stortinget torsdag ble enige om å gi helseministeren

Mandag morgen vil Høie følge opp vedtaket når han møter Babcock, som neste sommer skal ta over driften av ambulanseflyene. I tillegg skal Høie møte helseforetaket Luftambulansetjenesten HF, som har inngått avtalen med selskapet, og det regionale helseforetaket Helse Nord. Han skal dessuten møte det akuttmedisinske miljøet ved Universitetssykehuset Nord-Norge og få en orientering hos akuttmedisinsk kommunikasjonssentral om tilgjengelige ressurser og status for flyberedskapen.

Besøket finner sted få dager før Babcock på nytt skal forhandle med Norsk Flygerforbund, med mål om å lande en avtale som gjør at flest mulig av dagens piloter i Lufttransport blir med inn i det nye selskapet.

– Den mest ønskelige løsningen er selvfølgelig at Babcock og pilotene blir enige om en avtale, det er det som gir mest forutsigbarhet, sa Høie til NTB i helgen.

– Etter at Lufttransport tapte anbudet om å drive tjenesten videre, har flere piloter sluttet. Det førte til at selskapet ikke klarte å holde beredskapen oppe. De siste ukene har imidlertid beredskapen vært slik den skal være til vanlig, heter det på Helse Nords nettsider.