– Nå er forslaget sendt inn til kommunestyret og det er bare å vente på at de skal utrede det og sette det på sakskartet i et av de kommende kommunestyremøtene. Litt ironisk var det at samtidig som jeg sendte det inn, så hører jeg et vogntog dundre forbi huset mitt i Kong Hans gate, sier Vøllestad.

Har troen

Han synes det er helt fantastisk at så mange har uttrykt sin støtte til forslaget, både gjennom å skrive under på innbyggerforslaget og i kommentarer og likes på Facebook.

LES MER: Vil ha 30-sone i alle sidegatene på Andenes

– Det er veldig fascinerende hvor god oppslutningen har vært og at så mange er enige. At flere kommunestyrerepresentanter fra flere ulike partier har skrevet under, gjør at jeg tenker det må være et godt utgangspunkt for en behandling i kommunestyret, sier Vøllestad. Han synes det er rart hvis ikke dette er et forslag som går gjennom.

LES MER: Mange støtter 30-sone-forslaget

– Både det jeg ser av kommentarer og mottakelsen generelt gjør at jeg har kjempetro på et positivt resultat. Andre barnefamilier på Andenes har sagt at de er dønn enige og synes 30-sone vil være et kjempebra tiltak, sier han.

– Bør ta seg råd

Vøllestad sier at han ikke kan se at det er noen stor økonomisk utfordring å gjennomføre forslaget.

– Jeg tror det er en stor gevinst, selv om det er en kostnad til skilting. Den kostnaden mener jeg de bør ta uansett, mener han, og legger til at han har fått innspill på et forslag som går enda lengre enn hans.

LES MER: Lover seriøs og rask behandling

– Noen har foreslått at man kan sette opp et 30-sone-skilt i svingen ved flyplassen, for da dekker man hele sentrum med et skilt. Men det er kanskje en utfordring i forhold til at Storgata er fylkesvei, sier Vøllestad. Han sier at han er glad for at andre også har latt seg inspirere av at han gikk ut i media med sitt trafikksikkerhetsforslag.

– Jeg håper de på Bleik får gehør for sine sak og at det blir mer trafikksikre forhold for myke trafikanter der, sier han.