Tirsdag kveld var det generalprøve. Programmet har de kalt «Bond is Blonde».  Flere foreldre hadde møtt opp for å få med seg hva deres håpefulle hadde gjort de to siste månedene.

- Vi gleder oss veldig mye. Det kommer turnere fra Sverige og Finland også, sier trener Malin Oshaug.

En øving i uka

Konkurransen er stor og det er første gang disse jentene deltar på et slikt arrangement. Oshaug kan fortelle at det er mye å holde styr på for en trener.

- Det er ikke alltid like lett. Siden april har vi hatt øving en gang i uka. Disse jentene er ivrig, lærevillig og interessert og er klar for å gjøre en innsats når de møter opp. Miljøet har vært litt dødt de tre siste årene, så dette er en opptur.

Tre minutter

Generalprøven varer bare i tre minutter. Det gjør at foreldrene krever en gjennomkjøring til fra jentene som er mellom 13 og 16 år. Jentene skal til helgen konkurrere i grenen «liten tropp». Der kan det maks være 20 stykker med i programmet.

- Vi har faktisk bare de tre minuttene å vise oss frem på i helgen. Alt må klaffe.

Temaet til fremvisningen er hentet fra James Bond.

- Det er en showoppvisning og det må være et tema og historie bak det vi fremfører.  Dømmingen under konkurransen er såkalt synsedømming.  Det må passe perfekt siden dommerne ser på helheten.

Fellesskap

Jentene bestemte tema selv og det er tydeligvis ikke uvanlig å velge fra film.

- Alle var med på å bestemme dette programmet. Vi liker det siden det vanligvis hentes inspirasjon fra kjærlighet eller sirkus. Dette er tøffere, sier Amna Syeda.

De skryter av treneren Oshaug.

- Hun er veldig snill og er en flink trener, men det viktigste er at hun er morsom, sier Johanne Norrlund.

Det er ingen tvil om at jentene gleder seg.

- Hele turen blir en opplevelse for livet. Det er det største for oss til nå. Turning er gøy fordi man lærer nye ting. Man har et fint fellesskap og man samarbeider, sier Syeda.

Det blir ikke bare tid til turning og å se på andre i konkurransen.

- Vi skal shoppe, bade, se på gutter og spise god mat, sier Julianne Kjærvik.