Som SortlandsAvisa tidligere har omtalt, skal Blå bar åpne uteservering i området i huken mot Skibsgården, som er sørvendt, og ligger i le for vinden. Den nye uteserveringen blir i samarbeid med Ekspedisjonen, som ligger vegg-i-vegg.

Fra mobilen

På uteserveringa skal man nemlig kunne bestille både drikke, fra Blå bar, og mat, fra Ekspedisjonen. Det hele administrerer kunden selv på sin mobiltelefon.

– Man gjør det via mcash sin mobilapp, forklarer innehaver John Håkon Pettersen.

Inne på appen kan man scanne en QR-kode, som igjen gir kunden oversikt over drikkemenyen og matmenyen. Matmenyen er utarbeidet spesielt for uteserveringa, og består av fem ulike småretter, som fish & chips, bacalao og pommes frites.

– Det er en ny og litt innovativ måte å løse dette på, sier Pettersen.

Slipper å vente

Når mat eller drikke er bestilt i appen, kan kunden hente varene inne i baren eller restauranten – eller de kan på sikt velge å få det levert ved bordene. Baren har valgt å øke bemanningen noe, for å få til dette.

– Hva er forskjellen på å bestille i appen, for så å hente i baren, fra å bestille i baren?

– I appen kan man lese om de ulike varene, og så vil man få et varsel på mobilen når det er klart. Da står varene klar på disken, og man slipper å vente i kø, sier Pettersen.

Tar det gradvis

Uteserveringa er i stor grad bygd selv, og Blå bar utvikler området gradvis. I første omgang har de fått bevilling for dette året, og så skal en søknad om permanent uteservering behandles av kommunen til høsten.

Planen er å bruke sommeren i år som et prøveår for å se om dette er noe som er liv laga for fremtida også.

– Vi bygger en del selv. Vi vil gjøre mer spennende ting til neste sesong dersom dette blir en suksess, sier Pettersen.

– Bra konkurranse

På Sortland er det nå mange aktører som tilbyr uteservering på finværsdager. Sortland mat og vinhus åpnet sin servering i fjor, mens Blå bar prøver for første gang. Ekspedisjonen har allerede en liten uteservering. Sortland hotell har nå søkt kommunen om utvidet skjenkeareal utendørs (se egen sak).

Pettersen tror at all aktivitet skaper mer aktivitet, og ser positivt på konkurransen fra de andre aktørene.

– Med mange uteserveringer er det store muligheter for folk å gå ut også mellom klokken 16 og midnatt, når det vanligvis er en veldig liten prosentandel som er ute. Dette vil være med å skape liv og røre i byen, tror han.