Sindre Sandvin sitter i styret for Norsk organisasjon for rullebrett. I disse dager turnerer han sammen med Henriette Pedersen, en av initiativtakerne bak Jenteskate.no gjennom ti nordlandskommuner på 16 dager.

- Vi vil hjelpe ungdommene i gang, og ønsker å lære bort noen grunnleggende ferdigheter og triks. Målet er ikke annet enn å hjelpe ungdommene til å ha det enda mer gøy på brettenen sine, sier Sandvin.

Stor variasjon

Onsdag er brettmestrene på Sortland, mens de torsdag og fredag er i Hadsel. Etterpå går turen til Vågan.

- Det er stor variasjon i hvor mange som melder seg på kursene. I Vågan er det påmeldt over 30, mens vi har vært nede i ti stykker på det minste, sier Sandvin.

- Vi har med en mobil skatepark, med sju små elementer, en liten quarterpipe, to manualpads, en såkalt curbe og en funbox, sier Sindre Sandvin.

Få skateparker i nord

I følge Sandvin er interessen er klart voksende, og de har blitt ønsket hjertelig velkommen til alle kommunene de har besøkt. I nord er det bare Bodø og Tromsø som har innendørs skatepark.

- Er det litt trist for brettungdommen at "vanlige" idrettshaller popper opp, godt støttet av foreldre, dugnadsfolk og næringsliv, mens skateungdommen ofte må gjøre alt selv?

- Det er nok ikke fordi for eksempel fotball er en tradisjonell og organisert idrett at man har mange haller for de som driver med det, men fordi det er veldig mange som holder på. Samtidig får ungdommer som drar i gang parkprosjekter ofte mye goodwill, fordi de gjør mye og holder på. Når pengene begynner å rulle inn, får de kanskje enda mer støtte enn andre hadde fått, spekulerer Sindre Sandvin.

Han håper at også jentene tør melde seg på kursene i Sortland og i Hadsel.

- Det er bare å komme på kurs, og spørre om alt dere vil, oppfordrer Sindre Sandvin.