Kampen gikk under litt vanskelige forhold med regnbyger som feide over banen, særlig før pause. AIL var likevel klart best og det var stort sett spill mot ett mål.

Fullstendig dominans

22 minutter ut i kampen kontret AIL Melbu i senk, og Morgan Eliassen ga hjemmelaget ledelsen på vakkert vis. Samme mann doblet ledelsen på straffespark ett minutt senere.

Deretter fulgte Fredrik Aune Gundersen og Tobias Høyning opp med mål, slik at hjemmelaget ledet 4-0 etter halvspilt kamp.

AIL fortsatt å produsere store sjanser etter hvilen og økte ledelsen ved Marius Spjelkvavik Elvan og Tobias Ellingsen. SLuttresultatet ble dermed 6-0.

Sortland tapte

Ettersom Sortland B tapte 1-0 mot Luna mandag, er det klart at AIL ikke bare vant kampen mot Melbo 3, men også vant seriemesterskapet.

– Det er godt å ha avgjort serien to rudner før slutt. Vi spilte ingen strålende kamp, men var likevel veldig mye bedre enn Melbo, sier Stenvoll.

- Kan ikke slappe av

Nå gjenstår kamper mot Luna og Stokmarknes før seriemesteren skal spille om kretsmesterskapet.

– Jeg tror nivået i vesterålsserien er ganske bra og det vil overraske meg om de to andre seriene (Ofoten/Sør-Troms og Lofoten) er veldig mye bedre. Men vi kan ikke slappe av nå. Vi har en jobb å gjøre i de to kampene som er igjen og i tiden før kretsmesterkampene, sier Stenvoll.