Utfordrer: Ragnhild Hanssen (18) fra Stokmarknes før start på sitt tredje Hadsel maraton. I fjor var hun bare minutter bak vinneren i dameklassen. Foto: Silje Nilsen

Klokka 10 i formiddag gikk startskuddet for den lengste distansen under Hadsel Maraton 2013; helmaraton.

40 på halvmaraton

Ut over dagen blir det også halvmaraton, og distanser på ei mil, 4,2 kilometer og 2,1 kilometer, og et barneløp, så vel som helmaraton på rulleski, rullestol og inlineskøyter - alt med start og mål i Stokmarknes sentrum.

Bare 11 stykker la i veg på den tøffe helmaraton-distansen, men i år er det hele 40 som har meldt seg på halvmaraton.

- Det er flere enn på mange år, sier arrangør Inger Bårdsen.

Forhåndspåmeldinga vitner om god oppslutning også på mila og de andre distansene: 43 menn og 13 kvinner var meldt på til Trollfjordmila fredag kveld, og flere kan komme til i løpet av formiddagstimene lørdag.

Rundt øya

I kvinneklassen på helmaraton er det to som kives: Louise Skak fra Danmark, bosatt i Oslo, og Stokmarknes-jenta Ragnhild Hanssen (18).

Skak har vunnet de to siste årene, men ungjenta Ragnhild var bare noen minutter bak i fjor, og det kan bli et spennende oppgjør.

- De som ikke har vært her vet ikke hva de går glipp av, mener Skak, som synes det er veldig fint å følge ei løype som ikke innebærer flere likedanne runder;

Siden Hadseløya er nøyaktig en maratondistanse på 42 kilometer rundt, får deltagerne et variert løp.

Det sies at det alltid er godt vær under Hadsel maraton, og i år er intet unntak: Så langt tyder alt på at det kan bli en varm dag for løperne.