VOL møtte hovedtillitsvalgt Morten Jensen, kvalitetsansvarlig Henriette Pedersen og bas Stian Øfeldt for en kommentar til nedleggelsen. De opplyser at ledelsen i Cermaq informerte de ansatte gjennom et fellesmøte klokka 10.00 i dag.

- Her fikk vi høre at etter at nyslakteriet i Steigen står ferdig om cirka to år så vil avdelingen i Alsvåg være historie. For de ansatte som velger å stå løpet ut gjennom disse to årene så vanker det en bonus i form av to månedslønner. Det er ikke akkurat noe å skryte av og noe av en hån å tilby oss. Vi kan med sikkerhet si at det er mange ansatte nå som går en uviss framtid i møte, bedyrer trekløveret.

Tilbudt overføring

Som en del av den styrte nedleggelsen vil samtlige ansatte i Alsvåg få tilbud om overflytting til det nye anlegget i Steigen. Hovedtillitsvalgt Morten Jensen sier han ikke kan si noe om hvor mange som eventuelt vil takke ja til tilbudet.

- Nei, det er umulig å si. Det er mange som har små barn og sin omgangskrets her i Øksnes, og for disse å bare bryte opp og flytte til Steigen er ikke bare enkelt.  Alt er så nytt akkurat nå for oss alle og den dårlige nyheten har nok ikke sunket helt inn. Vi er som en stor familie alle vi 43 ansatte her på bruket, og det er selvsagt både trist og leit at dette miljøet nå brytes opp. Det er en enorm kvalitet over arbeidsstyrken også og vi har nye og tidsriktige lokaler. Nei, en svart dag for Øksnes og for de 43 ansatte som nå mister jobbene sine, fastslår hovedtillitsvalgt Jensen.