Det melder Ungdom og Fritid,- Landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus i en pressemelding.

Organisasjonen sier at ungdomsfestivalen har som mål å vise at store ting kan skje i en liten bygd, og at de ønsker å både bevare og øke innbyggertallet.

– Bø ungdomsklubb er en kommunalt drevet klubb i Bø kommune i Vesterålen (Nordland fylke). Klubben har et fast tilbud til ungdommer hver fredag i Bøhallen. I tillegg gjennomføres det en rekke arrangementer, prosjekter og overnattingsturer gjennom året. De arrangerer også festivalen Rock mot frafløtting som er en to dagers musikkfestival drevet av ungdom selv, sier landsforeningen i pressemeldingen.

– Arena for mestring og læring

Når det gjelder selve festivalen ble den startet for første gang i 1992, og omtales av landsforening i hyllende ordelag.

– Rock Mot Frafløtting ble første gang arrangert i 1992, og har vært en fin arena for læring, mestring og opplevelser for mange ungdommer både i og utenfor Bø. I år er det 17 engasjerte ungdommer i alderen 12-17 år som arrangerer en todagers musikkfestival i Bø i Vesterålen. De startet opp i februar i år med planleggingen, høstferien hadde de workshop med scene-lyd- og lyscrew. Under selve festivalen blir det barnediskotek/miniRMF og konserter med to lokale artister, samt Beathoven som headliner. Alt dette planlegges og arrangeres med unge ledere i alle ledd, sier Ungdom og Fritid videre.

Løfte frem ildsjelene

Prisen ble delt ut på årets ungdomskonferanse, og skal gi noe tilbake til de mange frivillige ungdommene som står på for å gjøre noe ekstra for dem rundt seg.

– Prisen deles ut for å løfte frem det gode arbeidet som skjer på fritidsklubber og ungdomshus rundt om i landet. Målet med Ungdom og Fritids pris er å gi noe tilbake til de som virkelig gjør en forskjell, og vise at innsatsen blir satt pris på, sier organisajonen.

I år deles prisen ut i kategoriene «Årets Fritidsklubb», «Årets Prosjekt» og «Årets Ungdomsmedvirkere». I tillegg til dette deles det ut en ærespris der vinneren selv får dele ut pengepremien.