Natt til fredag havnet Truls Henrik Johansen i sjøen utenfor Øksnes og antas å være omkommet. Det foregår nå søk for å finne den savnede øksnesværingen.

Også Redningsselskapet har vært med på rednings- og leteaksjonen med både «Dagfinn Paust» fra Andenes og «Knut Hoem» fra Øksnes. Nå vil Mortensen samle inn penger for å sikre beredskapen langs kysten.

– Etter ei sånn helg så vi har hadd nu i Øksnes, går d kansje opp førr mange kor vekti det e at Redningsselskapet e her å jør deinn jobben di jør. Det har iværtfaill gådd opp førr mæ at utn di så e dær mange gång d kuinn ha gådd mykkje værre einn det har jort. Det får ikkje telbake en kompis så for ifra åss så alt førr tili, mæn d jælpe karnsje på vest nåkka sånn sku skje ijænn. Vi har ingen fleir å gje tell havet, skriver han på Facebook, der han har startet innsamlingsaksjon for redningsselskapet.

Beløpet kom søndag kveld opp i over 300.000 kroner.

– Setter pris på all støtte

– Vi setter pris på all den støtten vi kan få for å berge liv og verdier. Vi er helt avhengig av støtten fra publikum for å opprettholde og styrke beredskapen langs kysten. Spesielt i forbindelse med leteaksjonen som pågår i Vesterålen nå, ser man hvor viktig det er å ha redningsskøytene på plass som kan hjelpe til, sier Oddbjørn Nesje i Redningsselskapet.