Nøkkelen til å sikre plassen mener SIL-trener Steve Edvardsen ligger oppe i hodet til spillerne.

– Det som blir viktig er at spillerne holder hodet kaldt nå. Vi kan være med å avgjøre dette selv og sørge for at vi beholder plassen. Derfor må vi ikke tenke for mye, og heller bare fokusere på å gjøre jobben selv, sier Edvardsen.

Etter lørdagens seier mot Medkila ligger SIL på en tredjeplass med 35 poeng. Det er fem poeng bak serieleder Junkeren og fem poeng foran Bodø/Glimt 2 som ligger under streken. Samme poengsum har også Fauske/Sprint. Avgir de poeng i helga samtidig som SIL vinner, vil det være umulig for noen å ta igjen sortlansguttene.

– Vi vil selvsagt tenke litt på det som skjer i de andre kampene, samtidig må vi ikke bli for fokusert på det som skjer andre plasser, sier Edvardsen,

– Stål-kampen

Lørdag formiddag spiller SIL mot bunnlaget Stålkameratene. De ligger på nest sisteplass på tabellen.

– De har hatt en trøblete sesong, men vi må ikke ta for lett på de. Stålkameratene er et godt lag med mange gode spillere. De har hatt mye stang ut i år. Jeg har minnet gutta mine på at vi tapte mot de borte. Så her må vi gi vårt beste om vi skal vinne, sier Edvardsen.

I helgas kamp mot Medkila vant til slutt SIL 4-0. Edvardsen var likevel bare passelig fornøyd.

– Vi scora tidlig, men etter det jaga vi litt for mye det andre målet. Vi klarte ikke å spille vårt spill, rett og slett. Mot Stålkameratene må vi fokusere på å spille slik vi skal, med god presisjon og hard innsats. Får vi til det, vinner vi.

– Flere matchballer

Om seieren ikke kommer i helga stresser Edvardsen at laget har flere matchballer.

– Vi må ikke hause kampen for mye opp. Den er viktig, men om vi ikke avgjør dette i helga, har vi gode sjanser borte mot Sandnessjøen i nest siste kamp og mot Melbo IL i siste hjemmekamp.

Aller helst vil Edvardsen ha dette avgjort før de møter MIL.

– Det er noe jeg har sagt før. Å møte et MIL-lag og måtte vinne i siste runde, er ikke ideelt. Det håper jeg vi unngår. Jeg føler meg trygg på at vi sammen skal klare å komme dit at vi har avgjort dette før den 8. oktober, sier Edvardsen.

Full tropp

Foreløpig ligger Edvardsen an til å ha en full tropp å velge i foran helgas kamp. Bjørn Skog måtte hinke ut mot Medkila i helga. Han er tvilsom, men om han må kaste inn håndkleet tror Edvardsen han har løsninga.

– Aleksander Bjørnsund kom inn i laget mot Medkila og scorte et fint mål og gikk tilbake i forsvar når Bjørn ble skada. Dermed tror jeg vi skal være godt rusta om Bjørn må stå over. Jeg håper og tror likevel Bjørn blir klar.

Bjørnsund la for fire år siden opp. For noen uker siden tok han imidlertid frem skoene igjen og begynte å trene med laget. Mot Medkila gjorde han comeback og kronet det med et flott og viktig mål i 4-0 seieren.

– Det er bra å ha han i gruppa og han blir en viktig mann for oss i de siste kampene, sier Edvardsen.