Det var hadselværingene som dominerte toppen av resultatlista etter søndagens Langøyløp mellom Sortland og Kleiva.

Skirennet, som gikk av stabelen i ordentlig ruskete vær, ble avgjort i et skikkelig spurtoppgjør mellom John Erik Karlsen og Brigt Rødli. Karlsen gikk serirende ut av duellen. Tredje beste tid hadde skitalentet Bastian Holst, som i likhet med de to første kommer fra Melbu.

Fire årstider

Startskuddet for årets Langøyløp gikk med trim-klassen i 10-tida søndag formiddag. Til tross noen dager med uvær fikk arrangøren heldigvis klargjort løypene i tide.

I konkurranseløpet var det 19 påmelde, men tre av dem fullførte ikke. Til sammen var det 60 påmeldte og arrangøren sier at det kunne fort vært mindre med tanke på været.

Deltakerne fra både trim- og turklassen gikk seg gjennom alle fire årstidene, med gråvær, litt regn, litt snø, og av og til litt solen.

Løypehelter i sving

De siste dagene har bydd på skikkelig uvær, så løypemannskapene hadde stått på åtte timer i natt for å klargjøre løypene. Tråkkemaskinen kjørte også en siste runde i løypa før konkurransedeltakerne begynte.

Beste tid fikk John Erik Karlsen (Melbu IL) som brukte 01.02.26. Bare ett sekund etter kom Brigt Rødli (Melbu IL) med tiden 1.02.27. Se spurtduellen i videoen over. Eneste jente med i konkurranseklassen var Ingrid Sørensen med tiden 1.14.42.