Det melder politiet.

Alarmen gikk noen minutter etter klokken 1700. Det var politiet først som meldte om brannen. Kort tid etter bekreftet brannvesenet at de var fremme ved brannstedet. Disse mannskapene kom fra nabobygda Dverberg. Det lokale brannkorpset har tidligere bemerket seg ved rask respons. Sist det var brann på Dverberg (i februar) var de lokale brannfolkene til stedet minutter etter at brannen var meldt.

– Brannmannskaper fra Dverberg er fremme på brannstedet, og det rykker ut brannmannskaper fra Andenes og Risøyhamn i tillegg. Da brannmannskapene kom fram var det bare røyk, men etter kort tid ble det rapportert om åpne flammer, sier underbrannmester Bent Krister Larsen Osbakk ved Nødsentralen i Bodø.

Så langt har nødetatene ingen grunn til å tro at det var folk i huset da brannen startet, opplyser underbrannmesteren.

– Foreløpig er huset ikke overtent, sa Larsen Osbakk til VOL til VOL, men det gikk bare noen minutter så meldte politiet at huset var overtent.

Raser sammen

VOL-reporter Linn Cecilie Rønneberg var ved 1753-tiden framme på Sellevoll. Hun melder at taket til boligen har ramlet sammen.

– Nettopp kom det et smell og varmen ble merkbart høyere, melder Rønneberg.

Stein Andreassen i Andøy brannvesen sier til VOL at brannmannskapene gjør en innsats for å berge mest mulig av huset.  Brannvesenet har bedt om assistanse fra Forsvaret på grunn av usikkerhet omkring vanneleveransene i området.

Det tre brannbiler på stedet, og brannvesenet har sikret seg vannforsyning fra sjøen.

Det brenner i dette huset på Sellevoll. Foto: Linn Cecile Rønneberg

Brannen har dødd ut, nå stiger det røyk opp fra huset, men det er ikke åpen flamme å se. (se film)

Hentet ammunisjon

Ved 1845-tiden melder brannsjef Stein Andreassen i Andøy at røykdykkere har tatt seg inn i huset og hentet ut ammunisjon som lå lagret i bygget. Det er foreløpig ikke kjent hvilke type.

Andreassen gir for øvrig mannskapene skryt for å ha kommet meget raskt til brannstedet

RASK: Til tross for meget rask respons, var huset ikke til å redde. Foto: Marius Birkeland
LITE IGJEN: Det er lite igjen av huset. Foto: Linn Cecilie Rønneberg