Sju bilforhandlere og to caravanforretninger har gått sammen om Blåbymessa. Til sammen er 15 bilmerker, seks caravanmerker og fire båtmerker blitt vist frem i Blåybyallen på Sortland lørdag og søndag.

Bilbransje omsetter årlig for drøyt 600 millioner kroner og bidrar med 135 årsverk på Sortland.

Godt samarbeid

Lørdag ble det solgt nær 2.000 billetter til Blåbymessa. 600 av dem var familiebilletter.

– Jeg antar at rundt 3.500 var innom i går. Det er ekstremt mange folk. Søndag har det ikke vært fullt så mange, sier John Hempel.

Foruten å være daglig leder i Bil i Nord er han pressekontakt for Blåbymessa. Mellom 80 og 100 har jobbet på messa, og lørdag dro de på middag og Oktoberfest i Samfunnssalen.

– Vi er konkurrenter, men bilbransjen på Sortland er gode til å samarbeide, og vi er rause med hverandre. De fleste aktørene møttes til middag i går, og alle kom med positive tilbakemeldinger til arrangementet. Og vi hadde en fantastisk fin fest, sier Hempel.

Les også: Ei messe som viser at Sortland er en hovedstad for bil og caravan

Trolig ikke neste år

Ifølge ham har også de besøkende kost seg i Blåbyhallen denne helgen.

– Alle jeg har snakket med, har vært positive til arrangementet. Vi har hatt fokus på å spørre folk hvor de kommer fra. Jeg snakket akkurat med noen som har kommet helt fra Harstad, så vi trekker mange folk også fra utenfor Vesterålen, sier Hempel.

Det er fire år siden sist Blåbymessa ble arrangert. Hempel kan ikke svare på når neste gang blir.

– Vi har ikke bestemt noe, men det blir trolig ikke noen nye messe allerede neste år. Med denne dimensjonen er det veldig mye arbeid som ligger bak. Bare det å få alle bilene inn hit er litt av et prosjekt.

Les også: Fyller hallen med biler

Ikke i skyggen

Innerst i hallen står bobiler og campingvogner fra Sortland Caravan og Vesterålen Caravan utstilt. De bruker å ha en egen caravanmesse på Sortland på høsten.

– Vi er fornøyd. Vi har gjort seks avtaler og har mange til på blokka, sier Yngvar Johnsen, salgsleder i Sortland Caravan.

– Dere havner ikke litt i skyggen nå som det er bilmesse samtidig?

– Nei, på ingen måte. Bilmessa er et mye større arrangement og trekker mye folk, noe som også gagner oss, mener Johnsen.

Penger til kreftforskning og klubb

Ved Blåbyhallens inngang sitter Lene Myhre med en bod fylt med rosa produkter.

Hun jobber for Rosa Sløyfe-aksjonen og sier de bil- og caravaninteresserte har vært rause.

– Vi er veldig fornøyd og har fått inn mye penger til kreftsaken, sier Myhre.

Fornøyd er også Vibeke Ellingsen, dugnadsansvarlig i FK Varg. Klubben har drevet kafeen under arrangementet og har fått mye skryt og mange gjester.

– Det har gått kjempefint, og vi er veldig fornøyd. Vi får en oversikt over hvor mye vi har fått inn i morgen, og vi håper vi har fått nok til å kunne sende spillerne til en kul turnering, sier Ellingsen.

Lørdag måtte de koke pølser i ett sett i to timer.

– Det var svært hektisk i går. I dag har det vært en mer jevn strøm av kunder.

– Godt humør

Hun er opptatt av at det skal være artig å være på dugnad. Og gøy har de hatt det i FK Varg.

– Vi er en liten klubb med god dugnadsånd og godt humør. Vi har mange fotballmammaer, -pappaer og -besteforeldre som stiller opp. Spillerne har også virkelig stått på og jobbet i kafeen, vært parkeringsvakter og ryddet her, forteller Ellingsen.

– FK Varg har gjort en strålende jobb i kafeen, skryter John Hempel.

Se bildegalleri fra Blåbymessa øverst i saken.