– Vi er lei av at skolen gjentatte ganger blir foreslått lagt ned og at elevene må flytte til Stokmarknes.  Vi mener at det er mer enn nok grunnlag til å drifte Sandnes skole.

Derfor har foreldrene gitt grønt lys til å se på private alternativer, sa leder for FAU ved Sandes skole, Odd Martin Åsheim til VOL i forkant av møtet. Representanter fra Hoppensprett og Montessori var til stede på folkemøtet for å orientere om sine løsninger.

- Våre skoler er ikke et opprør mot offentlige skoler, men snarere et supplement. Vi har imidlertid noen idèer for skolene våre som vi tror på, sa Lise Furuseth fra Hoppensprett. Rektor Håvard Torbergson og veileder Marit Lövenhill informerte om hvordan Montessoriskolen på Jennestad drives.

- Vi kan i motsetning til kommunen bruke alle de statlige midlene vi får overført til skoledrift. Dermed har vi mye penger å drive skole for, påpekte Torbergsen, som la til at på Sortland har man hatt godt samarbeid med kommunen da det ble besluttet å opprette privatskole der.