Onsdag kveld ble den mangeårige sortlandspilleren Stein Magne Pedersen avfotografert i Stokmarknes-trøye. Pedersen har startet sin fotballkarriere i Luna, som i år ikke stiller lag i femtedivisjon. Stokmarknestrener Kristian Røsnes Hansen er fornøyd med å også kunne fortelle at Johnny Stikholmen er tilbake på Stokmarknes igjen, etter å ha skåret utallige mål for Melbo de siste årene. Stokmarknes har i tillegg signert politistudent Magnus Fossland.

Mer trykk på trening

– Stein Magne er blant dem som vil få nivået opp på treningene, og en som arbeider hardt. Han er offensiv, og løper mye. Dessuten er han en likandes kar med gode holdninger.

– I tillegg er jeg glad for å kunne fortelle at storskårer Johnny Stikholmen aksler SIL-trøya igjen. De fotballinteresserte kjenner til Johnnys kvaliteter foran mål, og jeg regner med at han nok vil fortsette å skåre også denne sesongen, sier Hansen.

Flere nye på vei

– Magnus Fossland er en type som i stil er litt lik Stein Magne. Han jobber hardt, og kan passe som både indreløper og ving, tror treneren.

Kristian Røsnes Hansen forteller om god trøkk på treningene for tiden, og medgir at han er spent på hvordan sesongen utvikler seg.

– Jeg hadde ikke sagt ja til engasjementet dersom jeg ikke hadde ambisjoner om å ta SIL rett opp. Jeg liker veldig dårlig å tape. I morgen har vi treningskamp mot Andenes, og det vil gi en pekepinn på hvor vi står. AIL vant jo femtedivisjon i fjor. SIL spilte nylig treningskamp mot fjerdedivisjonslaget Høken. Det var en kamp rødtrøyene tapte 3-2.

– Vi skal være bedre over hele banen enn i fjor, vi skal stå kampene bedre og vi skal skåre flere mål.

Gleder seg

Trener Hansen avslører at det trolig blir flere nysigneringer før sesongstart, men at laget nå begynner å fylles opp de fleste plasser. Det er imidlertid ennå noe å gå på i forsvaret.

– Det er også hyggelig å se unge spillere som gjør seg gjeldende. Petter Rønning Nyvold har imponert. Det samme har Asghar Husseini gjort. Fredag skal den unge målvakten Marius Jeremiassen stå en omgang mot Andenes. Jo, jeg gleder meg til fortsettelsen, sier trener Hansen.