Werrum har til nå vært kretssekretær i Buskerud KFUK - KFUM.

Werrum bodde på Andenes i perioden 1972 til 1985 og etablerte blant annet tensing-kor på Andenes i den perioden.

Tensing

Og nettopp hennes arbeid med tensing er en av årsakene til at hun fikk fortjenstmedaljen.

I 1989 reiste hun inn i tidligere Øst-Tyskland og sørget for å etablere det første tensing-koret i det som da var et østblokk-land.

Hun sørget videre for å etablere tensing-kor i Lierne og har jobbet med en rekke prosjekter for ulike menigheter i Buskerud, i regi av KFUK-KFUM.

Hun har også vært sterkt engasjert i hjelpearbeid i Bangladesh.

– Glad, takknemlig og ydmyk

Til Dagsavisen Fremtiden sier hun følgende om det å få Kongens heder:

– Det er en blanding av å være veldig glad og takknemlig og ydmyk. Jeg tenker at jeg nok får den på vegne av mange, fordi jeg synes mer enn mange andre som arbeider mer i det stille. Jeg er veldig glad for det frivillige arbeidet som gjøres i KFUK-KFUM, og gjør det selv med stor glede. Det å drive med frivillig arbeid får en utrolig mye igjen for. Det skulle jeg ønske at enda flere fikk øyene opp for.

Kristen som 20-åring

Hun sier også at hun ble kristen som 20-åring. Hadde ikke det skjedd, ville hun nok heller blitt håndball- eller friidrettstrener.

– Gud og Jesus er faste holdepunkter for meg. Det er godt å ha noen som «alltid er til stede». Som man kan snakke med. Både om fine ting, og det som er vanskelig, sa Werrum under arrangement «En åpen himmel» i Andenes kirke i 2014.

Da fikk også Werrum igjen dirigere flere av dem som var med i tensing-koret hun startet da hun bodde i Andøy.