Der skriver de at etterforskninga er godt i gang etter at tre personer ble funnet døde og en person skadd på en privatadresse i Sørfold kommune første nyttårsdag.

Ifølge politiet har etterforskninga styrket deres hovedteori om at en 19 år gammel mann drepte sin mor og stefar og skadet sin lillesøster, før han tok sitt eget liv.

Som VOL tidligere har skrevet er det en tilknytning mellom personer i Hadsel kommune og involverte i hendelsen. Onsdag kveld holdt menighetshuset på Stokmarknes åpent med personell fra psykososialt kriseteam til stede.

Hadsel kommune fikk en henvendelse fra Sørfold kommune på tirsdag, og helsepersonell ble umiddelbart satt inn i arbeidet for å håndtere behov for oppfølging etter hendelsen.

Venter på obduksjonsrapport

– Selv om hendelsesforløpet nå begynner å bli klart for politiet, er motivet fortsatt uklart, sier politiadvokat Kristine Pedersen i pressemeldinga fredag.

Politiet har gjort flere elektroniske beslag, og gjennomfører også andre undersøkelser og vitneavhør for å forsøke å finne ut av hva som kan ha vært foranledningen til drapene.

– Å klarlegge hendelsesforløpet og motiv står sentralt i politiets videre etterforskning, og av hensyn til denne kan vi ikke gå nærmere inn på detaljene i hva etterforskningen har vist.

Alle de tre døde har blitt obdusert på Universitetssykehuset i Tromsø denne uka og politiet venter på obduksjonsrapporten. Ifølge politiet vil den bli viktig i den videre etterforskninga.

Politiet har fått bistand fra fire personer fra Kripos til kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og analyse av etterforskningsmaterialet.