Ice bygger nå 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer over 3200 basestasjoner. I Vesterålen vil Vesterålskraft Bredbånd få en sentral rolle i utbyggingen, heter det i en pressemelding fra Vesterålskraft Bredbånd.

Det nyopprettede Tårnselskapet AS eies av til sammen 23 regionale og lokale selskaper som alle har bred erfaring med utbygging av digital infrastruktur. Fremtidens mobilnett er avhengig av sikker infrastruktur og fiber mellom basestasjonene og er noe Vesterålskraft Bredbånd har drevet med siden 2004.

– Som medeier i Tårnselskapet er vi med å bidra til at alle skal få tilgang til høyhastighetsnett, sier daglig leder Ronny Amundsen i Vesterålskraft Bredbånd.

Tårnselskapet vil gi de ulike Altibox-partnerne deleierskap til de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge. De nye og eksisterende basestasjonene skal benyttes av mobiloperatøren Ice som bygger ut Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett.

Med 5G-nettet vil Vesterålskraft Bredbånd kunne tilby høyhastighetsbredbånd i områder der fiber ikke er tilgjengelig i dag, eller være med å konkurranse i områder hvor forbrukerne kun har tilbud fra én operatør i dag.

– Vi er henrykte for at Altibox-partnerne ønsker å bidra i denne storstilte utbyggingen, sier styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten i pressemeldingen.