Ifølge pressemeldingen skal Kaino gå over i en ny lederstilling i en annen vesterålskommune. Hun har jobbet i Hadsel kommune de siste 16 årene, hvorav 15 av de har vært som lærer og rektor ved Sandnes skole.

– Jeg har det veldig fint på Sandnes skole. Her er det flinke og dyktige ansatte, og veldig flotte elever. Det er slik at noen ganger byr livet på noen muligheter som man ikke får igjen, og det er en slik mulighet jeg nå har takket ja til, sier Kaino.

På bakgrunn av dette er oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen nå på leting etter ny rektor til skolen, som har 88 elever og 14 ansatte.

– Det er en stor kapasitet som vi nå må erstatte i ledergruppa til oppvekst. Den kompetansen og erfaringen som Nina innehar skulle vi gjerne hatt med oss i fortsettelsen. Jeg er klar over at hun på grunn av familiære årsaker ønsker en ny retning i en annen stilling i en annen kommune. Jeg vil takke Nina for innsatsen og ønsker henne lykke til i ny lederstilling, sier Pedersen.

– Har vært gjennom mye

Til VOL sier Aino at hun foreløpig ikke kan si hvilken ny jobb hun skal inn i.

– Du har vært 15 år på Sandnes skole. Er det mulig å oppsummere de årene på noe måte?

– Å jobbe som lærer og rektor er to forskjellige retninger å jobbe i, men jeg har hatt det veldig fint her. Vi har vært gjennom mye ved at ungdomsskolen ble nedlagt, men jeg føler vi har klart å jobbe oss veldig fint ut av det, og det tror jeg også lærerne synes, sier hun.

Kaino er helt klar på at hun ikke slutter på Sandnes skole fordi at hun ikke trives.

– Jeg føler jeg går til noe nå fordi at det er noe annet jeg veldig gjerne ønsker meg, ikke fordi jeg ønsker meg bort herfra. Egentlig vil jeg jo være begge plassene, men enkelte ting kan man ikke si nei til, sier hun og ler.