Hvert år deler NRK Nordland og Avisa Nordland ut prisen Årets Nordlending. Totalt kom det inn nesten 300 forslag, fordelt på en rekke forskjellige navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending, skriver NRK.

I fjor vant Glimt-supporterne prisen som årets nordlending. Tirsdag ble listen over de ti finalistene klar, og på den var det en andværing.

I juryens begrunnelse for at den spreke fiskeren Sisilie Skagen er nominert, heter det:

«Sisilie Skagen er en av de fremste forkjemperne for likestilling i fiskeryrket. Trebarnsmoren har egen båt på 33 fot, er medlem av Fiskarlagets kvinnenettverk og styremedlem i Vestvågøy fiskarlag.  Norges sjømatråd kastet for en tid siden sine øyne på Sisilie, og hun er nå en suksessfull skreiambassadør i Tyskland. Videoene hun er med i er sett av 25 millioner.»

Årets jury består av distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland, statsforvalter Tom Cato Karlsen, musiker og tidligere Musikkfestuke-direktør Gro Bergrabb, og Cathrine Skogheim, nyhetssjef i Avisa Nordland.

– Det har vært veldig givende å gå igjennom alle forslagene som har kommet inn. Engasjementet blant nordlendingene har også i år vært imponerende, og mange flotte kandidater er foreslått. Selv om det alltid er utfordrende å finne fram til de endelige kandidatene, syns vi i juryen at vi har kommet frem til ti sterke navn, sier Vibeke Madsen i NRK Nordland til sin egen kanal.