Det sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide, og viser til at romindustrien løftes frem som en viktig satsning både av Forsvarssjefen og i Forsvarskommisjonen.

– Men de vekstmulighetene Andøysamfunnet nå opplever, blant annet knyttet til forsvaret, den sivile romindustrien og dronevirksomhet, gjør at fylkesrådet vil prioritere et eget vekstmobiliseringsprogram for Andøy. Dette initiativet vil vi ta opp mot aktørene i Andøy i nær fremtid, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i en pressemelding.

Hun får støtte fra fylkestingsrepresentant Kjell-Are Johansen, som deltar på fylkestinget denne uka, og som opplyser at det lenge har vært dialog med fylkesrådet i arbeidet om utviklingen i Andøy.

Fylkesrådet signaliserer nå at de vil sette i gang arbeidet med det de omtaler som et mobiliseringsprogram for vekst i Andøy. Og det begrunnes med den enorme veksten som Andøy-samfunnet vil stå overfor de neste årene.

Ifølge pressemeldingen er Nordland vertskap for Andøya Spaceport og huser med det et av Europas viktigste kompetansemiljøer innen rom- og droneindustrien.

Det går videre fram at regjeringens politiske plattform, Hurdalsplattformen, tar høyde for å etablere et nasjonalt innovasjonssenter for rombasen virksomhet på Andøya.

– Det nasjonale senteret jobber vi allerede med i fylkesrådet. Vekstmobiliseringsprogrammet vil komme i tillegg til arbeidet med det nasjonale senteret, opplyser Dahlseng Eide.