Servicebrygga skal gjøre det lettere for både store og små båter å ligge til kai i Sortland. Sortland Havn KF håper alle som kan kommer på feiringen lørdag.

– Det blir åpent fra klokken 11–13, og så skal Tove Mette Bjørkmo holde åpningstale 11.30, opplyser markedsanalytiker ved Sortland Havn KF, Julie Brekke.

Sortland er et knutepunkt for Vesterålen, og de tror derfor at den nye brygga vil være en ressurs for byen.

– Vi føler vi har lyktes med det vi ønsket å oppnå. Flere næringsfartøy trenger en hjemmehavn når de ikke er hjemme, med tilgang på gode fasiliteter og det har de nå, sier Brekke.

– Håper mange kommer

Værmeldingen for helgen er lovende, og oppfordringen fra arrangørene er klar:

– Vi håper mange kommer. Vi oppfordrer også de som har småbåter å komme hit så det blir litt liv på sjøen, fortsetter Brekke.

I tillegg til snorklipping og åpningstale, skal et skilt avdukes. Det er nemlig to skoleklasser som har gitt navn til de nye bryggene.

– Skoleklassene som vant navnekonkurransen skal være med på avdukingen. Det er stor stas at ungene har vært med å sette navn på brygga, synes styreleder Bjørkmo.

Den nye servicebrygga skal gjøre det lettere for både store og små båter å ligge til kai på Sortland. – Jeg tror det blir bra for næringsvirksomhetene i sentrum, sier Julie Brekke. Foto: Ingrid Larsen