Vesterålen var godt representert under Ersamus+ sin samling i Tbilisi, Georgia. Erasmus+, verdens største utdanningsprogram, er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.

Det skriver Vesterålsrådet i en pressemelding.

Det er bare tolv norske plasser på samlingen, og tre av disse ble kapret av Henriette Endresen fra Vesterålen ungdomsråd, Alexia Nys fra kultursamarbeidet og Sindre Wolf fra Andøy kommune.

– Vesterålen er tungt representert under Erasmus+ sin samling. Dette kan være starten på flere spennende prosjekter til Vesterålen, skriver ungdomskoordinator Henriette Endresen i pressemeldingen.

Sindre Wolf og Alexia Nys Foto: Innsendt

På samlingen er ungdomsarbeidere fra hele Europa. Tbilisi Take Off er unikt, og formålet er å skape sterke partnerskap mellom ungdomsarbeidere i Norge og østlige partnerskapsland.

Målet er å legge grunnlaget for samarbeid mellom spennende prosjekter i regi av Erasmus+ youth-prosjekter, som vil gi ungdommene mulighet til å samarbeide og leve på tvers av landegrenser.

Sindre Wolf, gruppearbeid med Ukraina, Moldova og Møre og Romsdal fylkeskommune Foto: Innsendt

– Delegasjonen fra Vesterålen ser frem til på etablere sterke partnerskap gjennom Tbilisi Take Off, og det åpner døren for spennende samarbeidsprosjekter hvor ungdommer fra Vesterålen kan få mulighet til å utveksle kunnskap, erfaringer og realisere innovasjoner, står det videre i pressemeldingen.

Sindre Wolf ser muligheter innenfor flere områder:

– Et eksempel på prosjekt ville vært en erfaringsutveksling for Rock mot rus, med andre ungdomsfestivaler, et annet ville vært utveksling med medvirkning og miljø som tema for vårt ungdomsråd, står det videre.