– Vi er kjempeglad for at det gikk i orden. Bakken er populær blant ungdom, og det er mye av det som er meningen med klubben, sier Marthe Hov Jacobsen på vegne av Sortland Alpinklubb.

Sortland Alpinklubb har i en årrekke samarbeidet med Sortland kommune om å sette opp gratis busstilbud til alpinbakken i vinterferien. Nytt av året er at også Sortland ungdomsråd er med på samarbeidet.

– Vi er glad for at ungdområdet støtter tilbudet. Vi ser masse ungdom i bakken hver dag. Det er den største gruppen, fortsetter Hov Jacobsen.

– Populær tradisjon

Tidligere har det vært to dager hvor bussen har kjørt de skiglade til Ånstadblåheia. I år er tilbudet utvidet med en ekstra dag.

– Det er en populær tradisjon og et populært tilbud, så vi så behovet for flere busser. Vi har alt bortsett fra briller til utleie, så de trenger ikke utstyr, sier Hov Jacobsen.

Det har lenge vært et ønske blant ungdom om flere lavterkskeltilbud i kommunen. På spørsmål om det er et steg i riktig retning nikker de alle ivrig.

– Det er et viktig og sosialt lavterskeltilbud for ungdom, sier ungdomskoordinator Torgeir Steinsland.

Samtlige fra ungdomsrådet har tenkt seg innom bakken i løpet av vinterferien, hvor det meldes om gode skiforhold.

– Det er meldt litt ruskete i morgen, men det er en bra såle. Når det regner på Sortland så snør det i bakken, sier Hov Jacobsen.

Det er to ruter som skal kjøres mandag, onsdag og fredag. En som går fra Sigerfjord skole og en fra Holand skole. Begge har avreise klokken 11:00 alle dager, med retur klokken 16:00.