Teaterstykket «Åpenbaringen» som tar for seg hverdagsdramaene som kunne utspille seg i et hvilket som helst norsk hjem som ble naziokkupert under 2. verdenskrig, ble en sterk og i høyeste grad levende og oppfrisking av vår norske krigshistorie.

Los Angeles

De dyktige skuespillerne som har reist helt fra fra Citrus College i Los Angeles, tok oss direkte inn i den dramatiske handlingen i Bruce Solheim krigshistorie fra barndomshjemmet til faren på Åse.

Les også: Fra Los Angeles til Åse med historie i bagasjen

Historien er ikke sann, men kunne gjerne ha vært det. Solheim er søskenbarnet til Eva Solheim som i 2009 ga ut «Lokkeduen og sjøkapteinen» som handlet om hans tante og onkel som kjempet på hver sin side under 2. Verdenskrig.

Fulsatt grendehus

Skuespillet på Åse hadde premiere onsdag kveld med en nesten fullsatt sal på grendehuset som har plass til 135. Den fører oss med amerikanske Jenny fra Los Angeles til morens barndomshjem på Åse som hun har arvet etter bestemoren Marie. Her finner hun dagboken hennes og med det fører hun oss rett tilbake til krigens begynnelse.

Mange skjebner

Huset rommer mange skjebner, og Marie velger å jobbe som den tyske oberst Stretchers sekretær, etter at han har okkupert huset til svigerfamilien hennes. Mannen hennes Olaf som er krigsveteran og sterkt traumatisert etter kampene mot tyskerne i Narvik, kan ikke akseptere sin kones valg. Slik fortsetter dramaet å utspinne seg i huset på Åse med alle de refleksjoner og oppfrisking av vår historie dette kan føre med seg for publikummerne etterpå. Forestilingen går til og med fredag med skoleelever på formiddagen og ordinært publikum på kveldstid.

Klikk på videolenken over for å se forfatter Bruce Solheims forventninger til premierekvelden på Åse sammen med sin kone Ginger, samt klipp fra ulike dramatiske scener underveis i skuespillet.