En mann i 20-årene fra Sortland er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 21 dager for å ha kjørt bil i beruset tilstand, samt bruk av narkotika.

Mannen må også betale en bot på 8000 kroner og saksomkostninger på 2000 kroner. Han fradømmes retten til å kjøre bil i en periode på to år, og må avlegge full førerprøve for å få sertifikatet tilbake.

Bakgrunnen for dommen er at han i desember i fjor kjørte bil i Sortland sentrum - påvirket av både alkohol og narkotika.

Tiltalte erkjente i retten at han hadde røkt hasj samme dag som kjøringa skjedde, men hevdet at han ikke hadde drukket alkohol siden natta før. Han hadde en promille på 0,81 da han ble stanset av politiet. Det ble også påvist at han var påvirket av andre rusmidler.

- Tiltalte kjørte en relativt kort strekning, men i et tidsrom der det normalt er mennesker i sentrumskjernen på grunn av utestedenes stengetid, slik at kjøringen likevel hadde et ikke ubetydelig farepotensial. Tiltalte hadde også en passasjer i bilen som han utsatte for fare. Dette tillegges vekt i skjerpende retning, skriver retten.