Øksil ligger på tredjeplass med ni poeng etter sine kamper. Blindheim IL har åtte poeng, og to kamper igjen å spille. Den ene er mot BSI som ligger sist på tabellen. KFUM Volda og Sandnes VBK er i en klasse for seg i 1. divisjon avdeling 2.

– VI har et veldig ungt lag – det yngste laget i 1. divisjon – i hovedsak bestående av 15. og 16.-åringer. Det er et langt sprang fra å spille rankingturneringer i aldersbestemte klasser til tette kamper i 1. divisjon. Rent teknisk har vi utlignet forskjellen i løpet av sesongen, men i jevne kamper har vi ikke taklet det mentale. Vi har bygget stein for stein og det har blitt bedre utover i sesongen. Lørdags kamp mot BSI var årsbeste for oss, sier Sørdahl.

– God opplevelse

Øksil vant 3-0 i sett mot BSI lørdag.

– Tidligere i år har vi spilt ett eller to gode sett og så har vi ramlet ut av strukturen. Nå klarte vi å spille tre gode sett på rad og det var en god opplevelse. Etter at man har vunnet et sett, må man nullstille før neste sett. Det har med erfaring å gjøre. Vi har lært mye denne sesongen og det tar vi med oss videre, sier Sørdahl.

foto
UNGT LAG – Vi har det yngste laget i 1. divisjon og det tar tid å bygge opp laget. Lørdagens kamp var årsbeste for oss, sier Eirik SØrdahl.

Han sier at årets 1. divisjon har vært jevn og at alle har slått alle i serien. BSI slå Blindheim i en tidligere kamp, og Øksil startet serien med seier over Sandnes.

– I går var det vår tur til å være påslått fra første til siste ball, sier Sørdahl.

Ranking og NM

Selv om serien er over, er ikke sesongen slutt. 14. og 15. april møtes alle lagene i 1. divisjon til en rankingturnering i Trondheim.

– Gjør vi det bra der, kan vi havne på øvre halvdel av rankingen, sier Sørdahl.

Før det skal flere av spillerne spille NM-kamper for aldersbestemte lag.

– Førstkommende helg er det spillefri. Deretter skal 11 av spillerne fra 1.-divisjonslaget til Stavanger for å spille NM for U19. Helga etter der skal åtte av spillerne til Førde for å spille NM for U17. Det blir spennende å se hvordan vi hevder oss der med de erfaringene spillerne har fått fra 1. divisjon, sier Sørdahl.

– En opplevelse å komme til Øksnes

Sørdahl skryter av støtten laget har fått fra hjemmepublikummet i Øksnes.

– For de andre lagene er det en opplevelse å komme til Øksnes og møte et entusiastisk og høylydt publikum. De er ikke vant til slikt oppmøte på kampene. Det å skape gode idrettsarrangementer er man flinke til i Øksnes, så vi er publikum en stor takk skyldig, sier Sørdahl.