Foto: Erik Jenssen

Tore Christiansen i Øksnes KRF svarer på beskyldninger rettet mot partiet fra Hildegunn Arntzen, etter at hun svært overraskende trakk seg som listetopp for AP foran høstens kommunevalg. KRF-lederen er opptatt på landsmøte i dag fredag, men skriver i en melding dette til VOL om beskyldningene:

Jeg tar Hildegunn Arntzens vurdering og konklusjon til etterretning.

Siden representanter for KrF er spesielt nevnt føler jeg det påkrevd å gi en liten kommentar. Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskyldninger som framsettes, heller ikke i det som er rettet direkte mot representanter fra KrF. Det er riktig at blant annet undertegnede har stilt mange spørsmål og ”lett med lys og lykte”, men ikke for å finne feil. Jeg har forsøkt å finne fram til hva som er korrekt informasjon om ulike prosjekter, prosjektsøknader, samarbeidsavtaler og møtereferater, og jeg kan ikke garantere at det ikke vil komme flere spørsmål.

La meg understreke at verken jeg eller noen av mine partifeller på noe tidspunkt har hatt noe ønske om å ramme verken brukere, eller ansatte i Øksnes ASVO. Om våre spørsmål har ført til at ansatte eller brukere føler seg uthengt beklager jeg det. Det har ikke vært vårt intensjon. Jeg vil understreke at jeg har ment, og fortsatt mener, at ASVO gjør en utrolig viktig jobb i Øksnes. De gir et viktig tilbud til svært mange.

Jeg vil gi Hildegunn Arntzen kreditt for en stor innsats for Øksnes - både som daglig leder i ASVO og som politiker. Hun har bidratt med mye. Og for oss som i en del saker har vært uenig med henne – er hun til tider irriterende god til å sikre gjennomslag for sine standpunkt.

Jeg vil bruke litt mer tid på pressemeldingen og drøfte den med partifeller før jeg evt. kommer med en mer utførlig respons på de mange påstander som framkommer i Arntzens pressemelding.