Andøyposten har tidligere skrevet at Andøy kommune hadde fått tilbud fra Skifte Eiendom å bruke kommunens forkjøpsrett til å erverve de tre tidligere forsvarsboligene i Merkeveien 92, 94 og 100.

2,6 millioner kroner

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen opplyser til Andøyposten at de har bestemt seg for å bruke forkjøpsretten. Boligene skal videreselges til Andøy boligstiftelse.

– Styret i boligstiftelsen har fattet vedtak om å kjøpe de tre boligene, sier rådmannen. Andøy kommune kjøper de tre boligene til takst, og betaler i overkant av 2,6 millioner kroner for de tre husene. I svarbrevet til Skifte Eiendom ber Andøy kommune om å få tilsendt kjøpekontrakt snarest mulig.

Tidligere i år kjøpte Andøy kommune åtte andre boliger fra Skifte Eiendom i Helmer Hansensvei på Andenes. Også disse skal brukes til å huse det økte antall flyktninger kommunestyret har vedtatt å bosette.

Stort behov

– Andøy kommune har vedtatt økt bosetting av flyktninger i 2015 og 2016, og behovet for flere boliger til bosetting av flyktninger og vanskeligstilte er stort. Vi legger til grunn at vi kan ta i bruk boligene i løpet av kort tid, skriver kommunen i brevet.