I helga var koret samlet til tre intensive øvingsdager på Holmstad skole, der de fikk terpe på alle sangnumrene koret skal være med på. Koret ser frem til konserten, som finner sted siste lørdagen i november.

– Vi gleder oss kjempemasse, sier Frida Gundersen, som er leder i koret, i en pressemelding.

Har store forhåpninger

Hun har tidligere sunget sammen med Hanne Krogh på fire julekonserter i Sortlands-kirka, og tror det blir storveis å opptre med de profesjonelle aktørene også på Kulturfabrikken. Som leder i koret, gleder Gundersen seg over at så mange nye sangere har begynt i koret. En av årsakene tror hun er interessen for julekonserten.

– Å opptre sammen med så mange profesjonelle er utrolig utfordrende og lærerikt. Det skjerper oss og er med på å løfte koret. Det gir oss nye erfaringer og øker selvtilliten i koret, tror hun.

Blir sammensveiset

Dirigent Tove Blokhus Haaheim er enig og mener at det virker sammensveisende på koret å arbeide om en så stor og utfordrende oppgave.

– Det skaper et samhold som gjør koret i stand til å ta fatt på hvilke som helst slags oppgaver, tror hun. De tre fremragende tenorene arbeider til vanlig ved de mest anerkjente operahusene i Europa, og det blir en lærerik opplevelse å synge sammen med dem, sier hun i pressemeldingen.

Blir fabelaktig

Dirigenten har store forhåpninger til konserten.

– Det kommer til å bli en fabelaktig konsert. Hanne og de tre tenorene har fått fantastiske kritikker år etter år, og det skal ikke bli noe dårligere i år, lover hun. Koret er i «god trim» og ei lang og konsentrert øvingshelg gjør underverker. Jeg tror sant å si at vi skal ta mål av oss til å løfte taket på Kulturfabrikken når Hanne med Tre tenorer og et 40-talls korsangere trår til med for eksempel «O helga natt», sier hun med glimt i øyet.

Krogh gleder seg

Hanne Krogh gleder seg til å komme nordover.

– Tenorene og jeg starter i Nord-Norge i år, og det gleder jeg meg ekstra mye til. Det er altfor lenge siden vi har hatt forestillinger nordpå i mørketiden! Ingenting kan måle seg med stemningen som er der da, sier hun i pressemeldingen.

Den første konserten finner sted i Narvik 20. november. Deretter går turen går videre til Sortland, Harstad, Tromsø og Bodø. Deretter blir det 26 konserter i Sør-Norge før jul.