– For oss som bor et stykke unna flyplassen, vil dette føre til problemer, sier Pedersen.

Han forteller videre at han i det nye rutetilbudet vil måtte dra hjemmefra så tidlig som 05:15 for å rekke flyet med avgang Bodø 07:15.

– Det blir et langt dårligere tilbud og jeg forstår ikke hvorfor de har gjort det.

Et av argumentene Widerøe har brukt er at flere passasjerer har kontaktet dem med ønske om et skifte for å kunne komme seg tidligere til Bodø. Det argumentet kjøper ikke Pedersen.

– Det er et overraskende argument. Det er sjelden konferanser starter klokken 09:00 en morgen for eksempel. Ellers er fylkeskommunen flink til å legge opp møter slik at en kan tilpasse flyet. Det som nå skjer er at en lander før 08:00 på morgenen. Da vil en få litt for god tid når en først er kommet frem, argumenterer Pedersen.

Han peker også på at 09.22-flyet har blitt brukt mye til pasienttransport.

– Nå må de enten få veldig god tid i Bodø eller veldig dårlig tid ut fra om de tar 07:15-flyet eller 11:20-flyet. Ut fra det forstår jeg heller ikke logikken.

Nordland Frp i sin resolusjon - Utvid Skagen flyplass Tidsriktige og gode kommunikasjonsløsninger er helt avgjørende for bosettingsmuligheter og for eksisterende og nytt næringsliv i Lofoten og Vesterålen. - Flere seter

Flyentusiast og Venstre-politiker Arne Ivar Mikalsen er mindre negativ til endringen enn Pedersen. Noe av årsaken er nok at han bor kun ti minutter unna flyplassen, men han har også et annet argument.

– Det positive her er at 09:22 flyet i dag går fra Tromsø via Skagen. Det betyr at det er vanskelig å få plass på flyet. 07:15-avgangen vil gå fra Bodø for så å snu igjen og dra tilbake til Bodø fra Skagen. Det betyr i realiteten flere seter tilgjengelig. Det er positivt, sier han.

Arne Ivar Mikalsen (V) om fremtidig flyplasstruktur: - Krefter i Harstad og Narvik ønsker ikke storflyplass i LoVe Arne Ivar Mikalsen i Nordland og Hadsel Venstre mener politikerne i Vesterålen må være årvåkne for å sikre at Lofoten og Vesterålens interesser blir ivaretatt når fremtidig flyplasstruktur skal avgjøres. Vil ta det videre

Pedersen vil nå ta flytilbudet videre.

– Mest sannsynlig er det vel lite jeg kan gjøre, men jeg vil ta dette opp i Vesterålen Regionråd og se om vi kan få til noe.

VOL har sendt saken videre til Widerøe for en eventuell kommentar og vil komme tilbake til saken så raskt et svar foreligger.