Premieren på Neshallrevyen fredag kveld trakk fullt hus, og etter det som visstnok var en haltende generalprøve lå alt til rette for en knakende bra premiere.

Premierenervene var bare noe vi hørte rykter om: Det var en usedvanlig sikker og trygg gjeng som stod på scenen - i alle fall så det sånn ut for oss i salen.

Selv om revygjengen i år hadde med seg mange debutanter  - flere av dem unge - så det rett og slett ut som om skuespillere og sangere koste seg på scenen. At publikum også koste seg var det heller ikke noen tvil om -  latteren satt løst i salen.

Stødig levert

De første 45 minuttene raste avsted, uten dautid og fyllnumre  - revyen opplevdes rett og slett skarpt og godt "redigert" med poengterte sketsjer og tydelige sangnummer.

Det stødige revyorkesteret har fått fast plass på scenen, og det brukes kun enkle kulisser og effekter, noe som gjør sceneskiftene raske. For publikum blir det mindre venting, men du verden for en kondis enkelte av skuespillerne må ha!

-Utrolig bra

Kirsten Myrvang og Arne Uberg, veteraner i teatermiljøet på Melbu, synes det er artig at man på Hadseløya klarer å rendyrke to ulike uttrykk på hver sin side. VOL fikk et ord med dem i pausen, og Myrvang mener årets revy måtte være noe av det beste hun har sett i Neshallen.

- Det er noe med tempoet og med sangen. Det er en driv i alt, og ikke minst er det artig at det er så mange ungdommer.  Dette er utrolig bra.

Mye godt arbeid med tekstene

For ikke å røpe for mange poenger er det nok å si om numrene at de er varierte, med generelle humoristiske innslag, flere godlynte parodieringer, og skarpere og mer maktkritiske lokale tekster.

Revyen skriver tekster selv, både enkeltvis og i samarbeid . Noen av sketsjene har hentet sin inspirasjon fra inn- og utland, men er så godt bearbeidet av revygjengen at det er blitt deres eget materiale med egne overraskende poenger  - for eksempel den stemmeaktiverte heisen.

"Det er en ting, lille rådmann"..

Flere av sangnumrene var gode, kanskje spesielt montessori-kampsangen "Aldri Stokmarknes"  som satt som et skudd til  Dum Dum Boys-slageren "Slaven din".

Publikum som ikke har fått med seg forestillingen ennå kan se frem til møter med fotballfans, mattilsynet, mobiltelefoneiere og styremedlemmer som lister seg stilt på tå.  De får bli med på Elkjøp, på heistur og på et besøk hos nye Radio Melbu - og de får overvære Hadselsordførerens møte med selveste Donald Trump, spilt av henholdsvis Hanne Lene Steffensen og Elias Wingan Larsen.

Instruktører

Årets instruktør har vært Grethe Skagen Danielsen og revyen har fått god hjelp av Nikoline Spjelkavik, fungerende regional sceneinstruktør, som også var til stede på premiere.

I mange år har det vært Søren Frank som har hjulpet til, frem til han døde brått i høst. Revyen innledet med en vakker hyllest til Frank.

Se smakebiter i videoen øverst i saken.