–  For oss er dette midt i blinken. Vi trenger rett og slett mer lagringsplass, sier Tore Klausen.

Mer plass Eventyrlig torskefiske for MS Skarholmen i Bø: Fisket 381 tonn på tre uker Mannskapet ombord på MS Skarholmen i Bø har hatt et eventyrlig vinterfiske.

Klausen eier fiskebåten MS Skarholmen sammen med broren Kjell og Harald Gunnar Eide. Forleden bestemte de seg for å leie den gamle brannstasjonen, fordi de trenger mer plass.

–  Vi gjorde det fordi vi trenger plass til lineegning, som vanligvis foregår på land, forteller Klausen.

-Ikke bra nok MS Skarholmen er kritisk til tilleggskvote om vinteren MS Skarholmen hadde en god vintersesong og fylte raskt opp torskekvoten. Tilleggskvoten, som også gikk raskt unna, er ikke mannskapet like begeistret for.

Han forteller at stedet de tidligere har brukt til lineegning, ikke var bra nok

–  Det var såpass dårlig at vi innså at vi måtte finne noe bedre. Brannstasjonen var midt i blinken for oss. Der er det god plass. Dessuten ligger den i nærheten av basen vår, sier han.

Husleien blir også overkommelig.

–  Vi har ikke skrevet under noen kontrakt ennå, men det blir en overkommelig leie, sier Klausen.

Vil kjøpe stasjonen Rutinert mannskap debuterer som blåkveitefiskere Om to uker starter blåkveitesesongen. For de rutinerte mannskapet på MS Skarholmen i Bø, blir det en uvanlig seanse. De har fisket det meste før, men aldri blåkveite.

Han legger ikke skjul på han og medeierne etter hvert er lystne på å kjøpe hele stasjonen.

– Ja, det kan vi tenke oss. Vi har i all fall behov for hus. Og vi synes det er veldig greit at vi får muligheten til å benytte oss av den, slår Tore Klausen fast.