Med sin nye forretningsidé håper elevene fra Hadsel videregående skole at de nå har valgt rett.

– Målet er å gjøre mobilbruken lettere for folk. Dette er den nye selfiestick, sier andreklassing Tora Sofie Eide Løvseth (17) til VOL.

Et bedre grep

Elevene i Easy Grip UB selger en nyskapende «duppedings» til alle typer mobiltelefoner. En såkalt Easy Grip festes bak mobilen for å bedre grepet til brukeren. I varierte design kan den også brukes som regulerbart stativ.

– Om noen skal lage mat eller se på Netflix er dette ypperlig, sier Eide Løvseth.

– Easy Grip er fra Ebay, men den er ikke kommet i butikkene ennå, påpeker «kollega» og medelev Adrianne Johannessen (17).

Entreprenører

Sammen med medelevene Sofie Hultgren, Espen Karlsen, Sindre Breivik, Petter Rønning Nyvold og Morten Nagel Andersen, har Eide Løvseth og Johannessen et mål om å endelig få fart på entreprenørfaget. Etter mye om og men i fjor høst har de vært innom flere forretningsidéer.

– Vi ville egentlig satse på en ungdomsbedriften Feel Good, som skulle handle om ungdoms mentalitet, forklarer Johannessen.

Men med kun tre ansatte i bedriften, ble idéen for omfattende. En rekke andre idéer på blokka måtte gjennomgås, og til slutt var det Easy Grip som slo igjennom.

– Vi har allerede mange forhåndsbestilte, forteller Johannessen.

– Henger litt etter

Nå er de i full planlegging fram mot fylkesmessa for ungdomsbedrifter, og satser på å vinne noen priser i Bodø.

– Vi må være gode selgere, muntre og ha et smil på lur, sier Eide Løvseth og Johannessen.

– Vi jobber jo begge på Rønning-kiosken, så vi har det i blodet, legger de til.

Resten av entreprenørskapselevene i klassen er langt på vei i faget, men elevene i Easy Grip UB har likevel tro på suksess.

– Hvis det blir en suksess i år, så kan vi jo ta det opp igjen i tredjeklasse. Da har vi fått planalgt mer, sier Johannessen.