Jørn Albrigtsen i Assistanse nor (Falck) var lørdag påAndøya for å hente en bil med motortrøbbel.

– Selv om snøen er borte fra veiene er det stor fare fornattefrost og rim enkelte steder. Likevel må det sies at vi ikke har hatt destore utforkjøringene. Det meste er punktering, flatt batteri og motorfeil,sier Albrigtsen.

Hyppige punkteringer

For selv om kjøreforholdene generelt sett er bedre den sistetiden, er trafikkmengden økt.

– Ja, det er flere biler på veiene nå. Jeg tipper det er pågrunn av at påsken nærmer seg. I den forbindelse ønsker vi å råde folk til å tavare på sikkerheten til kjøretøyene sine, sier bilbergeren.

Da VOL snakket med ham lørdag kveld, hadde Albrigtsennettopp hentet en bil på Andøya.

– Det er ingenting alvorlig. Et strammehjul til viftereimaer gåen. Denne typen oppdrag har økt betraktelig. Og punkteringer. Vi har enbråte punkteringer nå om dagen. Det kan virke som om folk kjører på gamlevinterdekk, eller bare kjører hardere nå som snøen og isen er borte, sierAlbrigtsen.

Tjener penger

Selv om veihjelpselskapene tjener penger på at folk blirstående i veikanten med nødblinken på, ønsker Falck-medarbeideren altså at folkmå være mer forsiktig med bilene sine og seg selv.

– Selvfølgelig tjener vi penger på å kjøre ut, men vi synesikke det er hyggelig å komme fram til ulykker. Dette er ikke et soloutspill framin side. Alle bergingsselskap kan være med på å ønske vesterålinger en god ogsikker påske på veiene, sier Albrigtsen.