Til møtet kommer blant andre stortingsrepresentanter fra både Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Frp. Fra Høyre kommer det derimot ingen, noe Andøy Høyre er skuffa over.

Les også: Marit Nybakk til Andøy

– Det er svært skuffende. Høyres representanter fra Nordland skal være med å ta en beslutning i en svært alvorlig sak for et helt samfunn i det fylket de representerer på Stortinget.

På møtet vil det komme fram en del nye opplysninger i saken. Et annet viktig moment, er at våre folkevalgte får møte folk ansikt til ansikt og svare på spørsmål. Det er et viktig demokratisk prinsipp, sier Yngve Laukslett i Andøy Høyre til NRK Nordland.

Vil skaffe nødvendig informasjon

Margunn Ebbesen, som er stortingsrepresentant for Høyre, sier til NRK at hun nylig besøkte Andøy og understreker at flere av hennes partikolleger også har gjort det.

Les også: - Bekymret for at LTP vedtas på feil grunlag

– Jeg var på Andenes for halvannen uke siden, og da hadde jeg god tid til en befaring dersom man mente jeg burde ha gjort det. Jeg var på Evenes dagen etter, og der hadde de laget et opplegg med full befaring på hele området uten at jeg hadde bedt om det, sier hun til NRK.

Partikollega Odd Henriksen har heller ikke anledning til å komme på møte tirsdag ettermiddag, men sier at han har respekt for at Andøy ønsker å sette søkelys på hvilke konsekvenser en eventuell nedleggelse kan føre til og at han gjerne tar turen til Andøy når tid som helst i forbindelse med saken.

Les også: Forsvarsdepartementet innrømmer feil i sine tall