Andreassen er opprinnelig fra Gjerstad, men skolegang og kjærligheten lurte han til Melbu for 40 år siden.

– Jeg er nesten melbuværing, sier han med et smil.

Trapper ned

61-åringen har jobbet som takstmann og entreprenør i mange år, og er en kjent skikkelse for hadselværinger flest. I dag eier og driver han Takst og Byggservice AS og Sentrumsgården AS sammen med sin kone Unn.

– Man er avhengig av å ha ei kone som er med på laget, skryter Andreassen. Den travleste perioden i yrkeskarrieren har han lagt bak seg. I 2012 solgte han Kje-mix Byggservice.

– Jeg liker å gå på jobb, men en gang måtte også jeg begynne å redusere arbeidsmengden og bruke tiden til noe annet enn jobb. Da var det å utvide eller bygge om, og en utvidelse var det litt for sent for, forklarer Andreassen. Han understreker at han er glad for avgjørelsen han tok for fire år siden.

– Jeg har hatt en flott tid som leder, og jeg angrer ikke en dag på det jeg har gjort. Jeg har lært utrolig mye, sier Andreassen.

Takst og Byggservice sitt største prosjekt for tiden er utbygging av Haugneset boligfelt. Der har firmaet 21 tomter, hvor kun åtte er bebygd. Andreassen håper og tror firmaet får ferdigstilt alle før han trer av.

– Folk står ikke i kø for å kjøpe tomtene, men det er et jevnt sig av interesserte. Tomtene er attraktive, sier Andreassen, som det siste året har skrinlagt eller utsatt flere av byggeprosjektene.

Påkjørt kraftig

I slutten av juni skjedde det som ingen trodde skulle skje. Kjell Åge Andreassen var sammen med en treningskompis på sykkeltur i Spania, og ble påkjørt bakfra av en lastebil. Andreassen husker ingenting fra hendelsen, som skjedde like før hjemreise.

– I ti dager var det ingen som visste om jeg kom til å overleve, forteller Andreassen. Etter påkjørselen, som skjedde i en i 60-sone, lå han i koma i 20 dager. Deretter lå han to måneder på sykehus i Spania.

– Hele overkroppen min var maltraktert. De spanske legene kalte det for et mirakel at jeg overlevde, sier Andreassen.

Med to brudd i rygg, ti knekte sidebein, punktert lunge, brudd i bekken og mye mer, gikk Andreassen en tøff tid i møte. Årsaken til ulykken er ennå ikke avklart.

– Det er stadfestet at det ikke var min feil, sier Andreassen. Treningskameraten gikk det bedre med. Han kunne utskrives etter en sjekk.

Kjell Åge Andreassen er i dag heldigvis på bedringens vei, og beskriver seg selv som femti prosent frisk.

– Jeg har smerter i ryggen, og egentlig hele kroppen. Men jeg blir bedre uke for uke og måned for måned. Jeg er i hvert fall betydelig mye bedre nå enn da jeg kom hjem. Da kunne jeg ikke gå, sier Andreassen.

I høst var han tilbake på ulykkesstedet.

Friluftsmann

– Har du turt å sette deg på sykkelen igjen?

– Jeg har prøvd å være en del på sykkel, men jeg er litt mer forsiktig. I hvert fall med biler som kommer bakfra, smiler Andreassen.

Når Andreassen ikke holder på med arbeid fra jobb, er han ellers mye på reise, jakt eller i bobilen.

– Vi er glade i å kose oss. Det blir viktigere og viktigere å bruke tiden til noe fornuftig, sier Andreassen, som nevner at mye tid går med til familie og barnebarn.

Ikke minst er han glad i å bruke tid på trening.

– Trening gir et «kick» hver gang. Etter man har vært ute og trent, og tatt en dusj, føler man seg dobbelt så frisk som ellers, sier Andreassen. For det var antakelig hans gode fysikk, som gjorde at påkjørselen, tross all usikkerhet og smerte, endte lykkelig.