Fredag kveld var det storslagen feiring og prisutdeling i Europris-kjeden. En av priskategoriene var "årets franchise-butikk" , som gikk til Europris Sortland, skriver Europris i en pressemelding. De to andre nominerte i klassen var Europrisbutikkene på Voss og på Lena.

Høyest driftsresultat

Butikken på Sortland er blant de største butikkene til Europris målt i omsetning, som i fjor var på 37 millioner kroner. I juryens begrunnelse for tildelingen av prisen, heter det blant annet:

"Lønnsomheten for franchisetaker er meget god og i 2014 var Europris Sortland den franchisebutikk i Europris Norge med høyeste driftsresultatet. Markedsposisjonen på Sortland er imponerende og det ligger mange års hardt arbeid bak resultatene.

Franchisetaker Heidi Knudsen og butikksjef Christina Knudsen kan være stolte over resultatene og er fantastiske Europris ambassadører"

Rekordår for Europris

Det ble også delt ut flere andre priser under utdelingen. Europris Sunndalsøra ble for eksempel kåret til årets nykommer, mens årets butikk ble Europris Mjøndalen.

2014  viste seg å bli et rekordfor for Europris i hele landet, med en omsetting på 4,7 milliarder kroner netto. I fjor var det totalt 26 millioner kunder som handlet hos selskapet.

Europris eies av Nordic Capital Fund og har over 2200 medarbeidere og eies av Nordic Capital Fund. Både hovedkontoret og sentrallageret er lokalisert i Fredrikstad.