– Derfor kaller jeg det og kommet til Vesterålen å komme hjem, sier Dagny.

Lørdag spiller hun på Fæsterålen, og hun gleder seg.

– Jeg blir utrolig glad for enhver mulighet til å reise til Vesterålen. Både jeg og bandet gleder oss veldig. Jeg har spilt i området flere ganger før, men det begynner å bli en stund siden nå. Jeg har hørt at «Fæsterålinger» kan lage skikkelig fest, så jeg håper det blir masse energi og god stemning.

Dagny, som er artistnavnet, har spilt flere ganger på Rock Mot Rus, og har selv sagt hun føler seg som en vesteråling. Hun er datter av jazzmusikeren, Øystein Norvoll. Hun har hatt stor suksess på Spotify, hvor hun nærmer seg 100 millioner streaminger. Dagny ga ut sin første singel «Backbeat» i 2016.

Artisten er blitt nominert til Spellemannprisen tre ganger: Årets låt («Backbeat») og årets nykommer i 2016 og årets låt for «Wearing Nothing» i 2017.

Hun har fått internasjonal anerkjennelse som en del av den norske musikkbølgen og fått omtale i blant annet anerkjente New Musical Express.

På spørsmål om hva som gjøre Vesterålen spesiell, sier hun:

– For meg er det den fantastiske naturen og de ærlige, humoristiske folkene; med bein i nesa og føttene godt plantet på jorda.

– En reise

– Du har sunget på RMR mange ganger, kan du beskrive den reisen du nå er på som artist med gjennombrudd etter gjennombrudd og internasjonalt?

– Nettopp «reise» er det beste ordet jeg kan komme på. En fantastisk, surrealistisk reise som jeg så vidt turde å drømme om før jeg plutselig sto midt i det. Det var lange perioder hvor banket hodet mot veggen og tenkte at jeg aldri skulle musikk igjen, men jeg er glad jeg alltid fortsatte å skrive og spille og ikke ga opp, før det har vært en drøm. Med masse hardt arbeid selvfølgelig, men det liker jeg.

Album

Dagny har nytt stor suksess, men drømmer nå enda større.

– Det var det albumet da. Jeg ønsker selvsagt å gi ut et album, det er en stor drøm. Og reise på flere – og større – turneer. Også hadde det vært utrolig gøy å skrive musikk for andre artister også, sier hun, men på spørsmål om når vi kan vente at den vakre Tromsø-jenta slipper sitt første album, svarer hun:

– Ingen kommentar. Noen hemmeligheter skal man ha, sier hun og ler.

Perfeksjonist

Dagny sier at hun er en nøysom person, og jobben med sanger gjenspeiler det.

– Jeg skal være den første til å innrømme det. Jeg bruker mye tid på å «perfeksjonere» – selv om jeg vet at «perfekt» er umulig, uansett hva det gjelder. Begynner alltid med akkorder og melodi, så kommer teksten til slutt. Det er en prosess, en utrolig gøy prosess – og når det sitter, så gir det verdens beste følelse.

– Får du prestasjonsangst etter all suksessen, eller klarer du å bare nyte reisen?

– Ja, det har jeg absolutt kjent på. Men mest ovenfor meg selv. Jeg er opptatt av å kjenne på at jeg har en utvikling og en progresjon. Dette er jo ikke en åtte til fire jobb, så man må finne sin egen måte å få den mestringsfølelsen på. Selv om det er mye jobb, så nyter jeg alle de opplevelsene denne reisen er.